fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Помер український дитячий письменник Всеволод Нестайко

Помер український дитячий письменник Всеволод Нестайко. Про це в неділю, 17 серпню 2014 року, повідомляють українські ЗМІ.

Твори автора увійшли в золотий фонд літератури для дітей. Згідно з соціологічними опитуваннями, які були проведені в 1990-1992 роках Міністерством культури та Державною бібліотекою для дітей Всеволод Нестайко – лідер інтересу читачів.

У 2004 році перевидання «Тореадорів з Васюківки» було визнано книжкою року в номінації «Література для підлітків». У 2009 році казка «Дивовижні пригоди в лісовій школі» потрапила в список найпопулярніших книг в Україні за інформацією продавців книжкового ринку «Петрівка» у Києві.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Найвідоміші твори Всеволода Нестайка – трилогія «Тореадори з Васюківки», «Незнайомка з країни сонячних зайчиків», казки «В країні сонячних зайчиків», повісті «Одиниця з обманом», «Загадка старого клоуна», «Неймовірні пригоди в лісовій школі», «П’ятірка з хвостиком», «Пригоди Грицька Половинки», «Чудеса в Гарбузянах» та інші.

Відзначимо, в 1979 році Міжнародна рада з дитячої та юнацької літератури своїм рішенням внесла трилогію «Тореадори з Васюківки» в почесний список Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної літератури для дітей.

Читайте також: