fbpx
Політика

Мінсоцполітики визнало російський вантаж Червоного Хреста гуманітарною допомогою – наказ Денисової

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова підписала наказ про визнання вантажу Міжнародного комітету Червоного хреста як гуманітарну допомогу. Таку інформацію передали в прес-службі Кабінету міністрів України.

«Відповідно до статей 4 -й і 5 -й закону України "Про гуманітарну допомогу" з урахуванням ініціативи президента Петра Порошенка в питанні отримання гуманітарної допомоги в рамках міжнародної гуманітарної місії під егідою Міжнародного комітету Червоного хреста визнати вантаж гуманітарної допомоги згідно з додатком», – відзначається в документі.

Як відомо, лист з повним переліком товарів гуманітарної допомоги для України надійшов в розпорядження Міністерства соціальної політики в суботу, 16 серпня. У загальній складності в Україні планується ввести 1856,3 тонни гуманітарної допомоги.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Одержувачем гуманітарного вантажу є місія Міжнародного комітету Червоного хреста в Україні. Даний вантаж буде переміщений представниками Міжнародного комітету Червоного хреста в Україні через російський пункт пропуску "Донецьк"», – сказано в повідомленні Кабінету міністрів.

Варто відзначити, що раніше представники Російської Федерації погодилися на умови української сторони з доставки гуманітарної допомоги на схід країни для мирного населення.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Додамо, що Російська Федерація направила в Україну 280 напівпорожніх КамАЗів з гуманітарною допомогою. Цікаво, що ще 14 серпня російська «гуманітарна колона» звернула з федеральної траси «Дон», після чого зупинилася в полі. 

Раніше в ДержНС України повідомили, що станом на ранок суботи близько 500 тонн гуманітарного вантажу були повністю розвантажені на одному зі складів Сєвєродонецька.

Читайте також: