fbpx
Політика

Німеччина зацікавлена в розумних відносинах з РФ – Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прокоментувала майбутнє відносин своєї країни і РФ. Як заявила Ангела Меркель, в даний момент Німеччина зацікавлена ​​в конструктивних відносинах з Російською Федерацією. Інтерв’ю з німецьким канцлером опублікувало видання Lübecker Nachrichten.

«Німеччина зацікавлена ​​в конструктивних і розумних відносинах з Російською Федерацією. Будучи федеральним канцлером, я завжди виступала за такі відносини з Росією і буду продовжувати це робити», – запевнила Ангела Меркель.

Після цього канцлер Німеччини пояснила, що «завжди готова продовжувати переговори з президентом РФ Володимиром Путіним».

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Варто відзначити, що 13 серпня канцлер Німеччини сказала, що виступає за продовження переговорів з Володимиром Путіним в інтересах врегулювання політичної кризи в Україні. Таку позицію Ангела Меркель зайняла незважаючи на санкції західних держав проти Російської Федерації.

«Я дуже прагну до того, щоб нитка переговорів з російським президентом, незважаючи на введені санкції, що не обривалася», – підкреслила Ангела Меркель.

Раніше депутат Європарламенту і соратник канцлера Німеччини Ельмар Брок заявив, що Ангела Меркель хоче допомогти Україні з технікою. За словами євродепутата, канцлер активно обговорює всі питання, пов’язані з допомогою Україні технічним оснащенням.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Це дозволить ефективно контролювати кордон з Російською Федерацією, а також припинить поставки зброї і бойовиків з цієї країни», – Ельмар Брок.

За деякими даними, в даний момент в ЄС готують зустріч президентів України та Росії. Як стверджують джерела, зустріч Петра Порошенка і Володимира Путіна планується в рамках нового тристороннього формату Україна – РФ -ЄС. Передбачається, що до переговорів приєднається і глава Єврокомісії Жозе – Мануель Баррозу.

Читайте також: