fbpx
Політика

Росія не має права направляти «гуманітарний конвой» в Україну – Держдепартамент США

У державному департаменті США прокоментували рішення Кремля про направлення «гуманітарного конвою» в Україну. У Держдепартаменті США заявили, що Російська Федерація не має права направляти конвой в Україну, не маючи відповідного дозволу від української влади. Таку позицію Вашингтона під час брифінгу висловила представник Держдепартаменту США Марі Харф.

«Не варто й говорити про те, що Росія не має права передавати в Україну транспортні засоби, персонал або будь-який вантаж без однозначного дозволу українського уряду», – заявила Марі Харф.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Після цього Марі Харф сказала, що на сьогоднішній день незмінними залишаються ті вимоги, згідно з якими «гуманітарний вантаж» від Росії повинні перевірити на українському кордоні. Марі Харф нагадала і про те, що днями уряд України направив свою гуманітарну допомогу на схід країни. Як відомо, 75 вантажівок з гуманітарним вантажем відправилися в напрямку Луганська. Очікується, що вантажівки доставлять в зону АТО 800 тонн вантажу.

«Ми закликаємо проросійських терористів, які зараз контролюють Луганськ, дозволити мирним громадянам отримати доступ до даної допомоги», – підкреслила Марі Харф.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нагадаємо, що російський конвой збирається перетнути український державний кордон в тому місці, яке контролюється терористами. В даний момент «гуманітарна колона» знаходиться неподалік від українського кордону. Варто відзначити, що офіційна Москва ігнорує вимоги колег з Києва не в’їжджати в Україну. Як відомо, в Києві просять російську сторону перевантажити вміст всіх вантажівок в машини представників Червоного хреста.

 

Читайте також: