fbpx
Політика

Вибори до ВР проходитимуть за чинним законодавством, – Турчинов

Позачергові вибори до Верховної Ради України відбуватимуться за чинним законодавством. Про це під час пленарного засідання в четвер, 14 серпня, заявив спікер парламенту Олександр Турчинов.

За його словами, голови депутатських груп і фракцій досі не змогли домовитися про формат проведення дострокових виборів Верховної Ради. на розгляд парламенту виносилося п’ять альтернативних законопроектів, що пропонують проводити вибори за пропорційною системою з відкритими партійними списками, але жоден з них нардепи не змогли включити до порядку денного. Тому наступні вибори народних депутатів відбуватимуться за чинним законодавством.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Незважаючи на це, Олександр Турчинова закликав парламентаріїв фракції продовжувати консультації щодо змін виборчого законодавства. Нинішнє законодавство передбачає проведення парламентських виборів на змішаній пропорційно-мажоритарній основі.

Читайте також: