fbpx
Політика

Андрій Лисенко: “Росія продовжує ігнорувати вимоги Червоного Хреста”

У тому випадку, якщо буде прийнято рішення приймати гуманітарну допомогу через ділянку державного кордону, яка на тимчасовій основі контролюється терористами, вантаж все одно повинен пройти перевірку представниками Червоного Хреста та українськими прикордонниками. У свою чергу Російська Федерація буде нести повну відповідальність за безпеку переданого вантажу в Україну.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

З такою заявою сьогодні, 14 серпня, виступив спікер Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко. За його словами, на сьогоднішній день українська влада запропонували Російської Федерації прозорі умови прилучення до загальної міжнародної гуманітарної місії в Україні.

«Важливо, щоб все відбувалося за правилами Міжнародного комітету Червоного Хреста. В даний момент ми бачимо, що вже кілька днів Російська Федерація уникає виконання поставлених вимог цією міжнародною організацією. Це підтвердили і представники Червоного Хреста, а також міжнародні засоби масової інформації», – прокоментував ситуацію Андрій Лисенко.

Читайте також: