fbpx
Ситуація на Південному Сході України

ГІ «Права справа»: В гуманітарний вантаж з РФ заховані радіомаяки для наведення вогню систем «Град»

 В гуманітарний вантаж, що доставляється караваном машин з Росії, заховані радіомаяки для наведення вогню систем залпового вогню «Град». Про це кореспонденту УНІАН повідомив голова громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

 За його словами, дану інформацію йому надали джерела, близькі до самопроголошеної «Луганської народної республіки».

 «Як стало відомо з достовірних джерел, в машинах, що везуть гуманітарку з Росії, заховані радіомаяки для наведення вогню систем «Град». При заході в Луганськ даний караван буде обстріляний спецназом ГРУ Росії, а відповідальність буде покладена на Національну гвардію України», – сказав Снєгирьов.

 Він також повідомив: «12 серпня в Краснодоні відбулася нарада бойовиків, на якій обговорювався момент проходження каравану з гуманітарною допомогою і наявності в ньому систем радіоспостереження (маячків). Нараду вів офіцер російського ГРУ з позивним «Ніколай». В нараді брало участь 8 осіб».

 На думку Снєгирьова, непрямим підтвердженням підготовлюваної провокації є відмова російською стороною на орендування Червоним Хрестом машин. Також, за його словами, підтвердженням того, що намічена провокація з боку Росії, свідчить проведення наради польових командирів бойовиків і наявність загону спецназу ГРУ з 18 осіб, який прибув напередодні і розміщується в будівлі державної податкової інспекції (ДПІ) Краснодона.

 Крім того, в Луганську, якому безпосередньо призначається цей вантаж, відзначено активізацію бойовиків, які ведуть обстріл «зеленого коридору» і всіляко перешкоджають виїзду жителів міста з обложеного міста, зазначив Снєгирьов.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: