fbpx
Політика

Бригинець закликав Путіна надати інформацію про стан і місцезнаходження Надії Савченко

 Народний депутат України Олександр Бригинець звернувся до президента Росії Володимира Путіна, голові Слідчого комітету РФ, Генеральному прокурору РФ і прокурору міста Воронежа з вимогою надати офіційну інформацію щодо місця перебування і стану здоров’я української льотчиці Надії Савченко і негайно повернути її на батьківщину.

 Як зазначив політик, всім українцям і всьому світові очевидний факт викрадення Надії Савченко Росією, оскільки вона не залишала територію України добровільно і була доставлена ​​на територію Росії примусово. До того ж, як сказав Олександр Бригинець, викрадення льотчиці є черговим підтвердженням тісної співпраці між Росією і терористами, діючими на сході України.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Оскільки російська сторона проігнорувала запити Генпрокуратури України до Генпрокуратури РФ про співробітництво в справі Н.Савченко, то у нас є побоювання, що російська прокуратура не тільки нехтує правами нашої громадянки, але і порушує власні російські закони. Поки ми знаємо про місцезнаходження Надії тільки зі слів її адвокатів. Але заяви адвокатів – це не офіційна інформація від російської влади, яку російська влада може спростувати», – написав він у Facebook.

Читайте також: