fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Житлові квартали Донбасу обстрілюють терористи, є докази – РНБО

  У Ради національної безпеки і оборони є докази, що саме терористи обстрілюють житлові квартали міст Донбасу.

 Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві.

 «Російська Федерація намагається розповісти всьому світу, що у нас на сході України відбувається нібито гуманітарна катастрофа, нібито українські військові обстрілюють житлові квартали, в тому числі це стосується і 124 -ї виправній колонії», – заявив він.

 «Це подається спеціально для того, щоб налаштувати весь світ, що нібито тільки РФ може вирішити цей конфлікт і допомогти в тому, щоб локалізувати цю нібито гуманітарну катастрофу», – додав Лисенко.

 «При цьому вони забезпечують терористів російською зброєю, боєприпасами, найманцями, бойовиками. Тобто, це абсолютно чиста провокація з боку РФ», – зазначив спікер РНБО.

 Лисенко повідомив, що «у нас є дуже багато доказів, що ці обстріли здійснюють власне терористи з віддалених куточків, околиць. Є інформація, що зенітні установки розміщуються на будівлях, системи «Град», танки – в житлових кварталах, на стадіонах облаштовуються мінометні позиції».

 Наприклад, відзначає він, «в Донецьку обстріли ведуть з району аеропорту, саме там, де українські військові мають зону контролю, але ці провокаційні обстріли ведуться з тим, щоб показати, що нібито це українські військові обстрілювали. Але під час цих обстрілів жоден терорист не постраждав, страждають тільки мирні жителі».

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: