fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Жителям краще покинути Луганськ і Донецьк – РНБО

  Антитерористична операція зупинена не буде, мирним жителям краще покинути Донецьк і Луганськ, повідомив спікер Інформаційно – аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

 "АТО буде продовжена. Для мирних же жителів бажано залишити міста Донецьк і Луганськ – вони якраз перед тим, щоб їх визволяти", – сказав  Лисенко на брифінгу в понеділок.

 Він також нагадав, що у кожного міста існують гуманітарні коридори, по яких можна покинути небезпечну зону.

 За словами Лисенка, необхідність збереження темпів наступу обумовлена ​​тим, щоб не дати бойовикам можливості перегрупуватися і доставити з боку Росії нову техніку й озброєння.

 Крім того, в середовищі бойовиків спостерігається роз’єднаність і паніка. "Багато з них дзвонять і пропонують свої послуги – інформацію про розміщення штабів бойовиків, складів військової техніки, позицій тощо", – сказав він.

 Лисенко розповів, що закони діють на всій території України і всім, хто був причетний до злочинів, але пішов на співпрацю, цей факт буде врахований і вина буде пом’якшена. "Люди будуть жити, їм буде надана можливість відповісти перед законом, але з полегшуючими обставинами", – сказав він.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: