fbpx
Політика

«Нафтогаз» може припинити співпрацю з «Газпромом»

НАК «Нафтогаз України» може припинити співпрацю з російським «Газпромом» у разі, якщо проти останнього будуть введені санкції. Про це повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз України».

У відомстві пояснили, що ведення санкцій, що обмежують транзит ресурсів, може обмежити або виключити подальше надання газотранспортних послуг певним контрагентам з боку НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Укртрансгаз». В такому випадку послуги з транспортування природного газу територією України до країн ЄС, Туреччини і Молдови можуть надаватися контрагентам, які не підпадають під дію санкцій. Для цього їм радять укласти відповідні прямі договори з оператором української газотранспортної системи.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У «Нафтогазі» зазначили, що компанія залишається надійним партнером з транспортування природного газу в ЄС. За час поточної кризи «Нафтогаз» не зафіксував жодного нарікання щодо якості газотранспортних послуг, незважаючи на складні відносини України з Росією, зупинку постачання газу для українських споживачів з середини червня і штучні бар’єри для повноцінного використання наявних газотранспортних потужностей в напрямку України з країн ЄС.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«"Нафтогаз" підтверджує свою готовність і надалі так само бездоганно забезпечувати транспортування природного газу для європейських споживачів», – зазначив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Читайте також: