fbpx
Освіта

У Росії вже переписали підручники з історії держави

У червні поточного року президент Росії доручив уряду доповнити концепцію нового підручника вітчизняної історії інформацією про роль Криму і Севастополя у долі «Російської імперії, СРСР та сучасної Росії». В Міністерстві освіти тут же взялися виконувати наказ. Пройшло два місяці, і історію Росії переписали. Кримським школярам вже роздали свіжі підручники з історії 2014 року, явно зомбуючі дітей та написані на догоду російській владі.

Так, на карті до Російської Федерації домалювали Кримський півострів. В тексті автори підручників докладно описали, як Крим повернувся до складу РФ. При цьому використовуються пропагандистські поняття «євразійська держава» і « збалансованість зовнішньої політики». У підручнику сказано, що Майдан був організований представниками західних областей України, а його основним символом став Степан Бандера – «затятий русофоб і відвертий пособник німецького фашизму» ( якими історичними фактами при цьому оперували укладачі підручника – невідомо).

Кримчани ж, йдеться в підручнику, були не згодні з політикою центральної влади і почали «проситися» до складу РФ. Після референдуму були утворені два нових суб’єкти РФ – Республіка Крим та місто федерального значення Севастополь.

Читайте також: