fbpx
Політика

Президент Литви: «Росія мститься не Євросоюзу, а своїм громадянам»

Президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що Євросоюз і Литва припускали таку реакцію від Росії, яка завжди порушує міжнародні зобов’язання і правила Світової організації торгівлі.

"Потрібно вести себе спокійно і знати, що в найближчому часі наш сусід не вестиме більш логічно і не буде дотримуватися міжнародних правил. Ми повинні навчитися жити з цим", – заявила вона в ефірі Литовського радіо.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

За словами литовського президента, Вільнюс ці заборони торкнуться незначно. "У тому чи іншому бізнесі буде часткова втрата прибутку, але я не передбачаю ймовірних банкрутств. Найбільше це відіб’ється на перевізниках, а всі інші точно впораються. Ми готові шукати можливості надання допомоги бізнесу", – підкреслила глава держави і зазначила, що на її думку, виявилося, що ці заходи, в першу чергу, спрямовані проти жителів самої Росії, адже вони позбудуться продуктів харчування з Євросоюзу.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Грібаускайте припустила, що через ембарго на європейські продукти у росіян через зниження конкуренції скоротиться можливість вибору і велика ймовірність того, що ціни на продукти харчування підуть вгору.

Читайте також: