fbpx
Міжнародна економіка

Литовські молочні продукти «Сваля» пропадуть з полиць російських магазинів

Олександр Смагін, генеральний директор литовської компанії «Пено Жвайгждес», яка випускає молочні продукти під брендом «Сваля», заявив, що у зв’язку з відповіддю Москви на санкції США і Євросоюзу, з полиць російських магазинів пропаде продукція цієї марки.

В інтерв’ю російським ЗМІ він заявив, що оцінює майбутні збитки в 15 відсотків від обороту, однак, висловив надію, що з часом фірма зможе повернутися в Росію. За словами Смагіна, торык обсяг поставок продукції «Пено Жвайгждес» на російський ринок склав майже 100 мільйонів доларів.

Під брендом «Сваля» в компанії випускається сир, зернистий сир, масло, йогурти та сметана. «Росію так просто і швидко не заміниш. Це великий ринок прямо біля кордонів Литви. Ми багато сил віддавали цьому ринку, на Росію припадало близько 35 % нашого обороту», – зазначив він.

При цьому ритейлери вважають, що в разі повернення компанії на ринок литовському виробнику доведеться нелегко, оскільки за цей час російські виробники можуть посилити свої позиції.

«Конкуренція нас не лякає, адже працювати буде цікавіше. А ще, якщо ми повернемося, то це означатиме, що ситуація виправляється, а відносини між Росією і Литвою, Росією та ЄС входять в нормальне русло», – додав Смагін на це заперечення.

Читайте також: