fbpx
Політика

Представники Майдану оголосили умови відходу з центру Києва

Сьогодні українські ЗМІ повідомляють, що активісти Майдану оголосили умови, за яких вони будуть готові покинути центр Києва. Про це зокрема розповів лідер «Правого сектора» Київської області Ігор Мазур. В першу чергу, влада повинна буде закрити всі кримінальні справи проти активістів, у тому числі і тих, хто намагався штурмом взяти ресторан в центрі Києва 4 серпня.

«Друге. Необхідно створити координаційну раду при президенті України з активістів Майдану. Хоча б раз на місяць люди повинні зустрічатися з президентом, щоб мати можливість висловитися і запропонувати свої ідеї», – передають ЗМІ слова Ігоря Мазура.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Третім пунктом є постачання зброї, яка має бути передана батальйону «Айдар», що бере участь в силовій операції на Донбасі. Мазур зазначив, що угода може бути досягнута вже в найближчі дні. Якщо це все станеться, активісти покинуть Майдан Незалежності.

«В даному випадку ми впевнені, що не варто створювати красиву картинку для російського ТБ і необхідно знайти компроміс», – заявив Мазур. Нагадаємо, що сьогодні вранці в наметове містечко на Майдані Незалежності приходив новий мер Києва Віталій Кличко. Він зазначив, що центр столиці в будь-якому випадку буде очищений.

Читайте також: