fbpx
Політика

Банківську систему України чекає реформування

Найближчим часом банківську систему в Україні чекає реформування. Про це журналістам заявила глава НБУ Валерія Гонтарєва. За її словами, суть реформування буде викладене в плані заходів НБУ до 2020 року, роботу над яким закінчують фахівці банківської сфери. Також Валерія Гонтарєва повідомила, що вже складено план дій на найближчий рік, який передбачає реформування Нацбанку.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Зміни не будуть «косметичними», – запевняє глава НБУ. Вони торкнуться не тільки непрофільних активів, а й усіх процесів, що відбуваються в головній фінансовій структурі країни. Валерія Гонтарєва повідомила, що вважає штат відомства завищеними мінімум в п’ять разів і найближчим часом вона планує позбутися зайвого «сміття в хаті».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

В першу чергу це торкнеться непрофільних структур, яких за логікою речей просто не повинно бути в структурі НБУ. Головним чином йдеться про функціонування відомчого телеканалу, спортивного комплексу. Валерія Гонтарєва не бачить сенсу від роботи цих структур.

Читайте також: