fbpx
Політика

Кишинів посилив контроль на кордоні з Україною

Прикордонна поліція Молдови почала посилювати контроль молдавсько-української ділянки кордону, пояснивши це "напруженою ситуацією в Україні". Як повідомив глава прикордонної поліції Молдавії Дорін Пуріч, митно-пропускні пункти в Молдови посилюють заходи безпеки, в тому числі, посилюють контроль при в’їзді в країну.

При цьому представники місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) стверджують, що ситуація знаходиться під їх контролем. Між тим, глава Прикордонної поліції Дорін Пуріч заявив, що збройний конфлікт в Україні може обернутися для Молдавії цілим рядом проблем – від контрабанди товарів до незаконних спроб провезення зброї.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Ми мобілізуємо свої сили, бо не виключаємо, що можуть з’явитися і організовані злочинні угруповання, які спробують уникнути покарання в Україні, приїхавши до нас. Ми запропонували зустрітися з представниками Ради безпеки країни", – зазначив він. Про потенційно можливі ризики говорять і прикордонники, чисельний склад яких в останні дні був збільшений.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 За даними прикордонної поліції, в першому півріччі нинішнього року пасажиропотік між Молдовою і Україною скоротився більш ніж на 20 %. Зі свого боку, керівник місії EUBAM запевняє, що підстав для серйозних побоювань у молдавської сторони не повинно бути.

Читайте також: