fbpx
Політика

У Кабміні України створять реєстр місць поховань загиблих учасників АТО

Члени Кабінету міністрів України прийняли рішення про створення реєстру місць поховань загиблих учасників антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті прес-служби Кабміну України.

Як говориться в даному повідомленні, віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич доручив центральним органам виконавчої влади привести в порядок, а саме, упорядкувати і систематизувати, діяльність щодо вшанування осіб, які загинули в ході АТО, а також забезпечити її координацію на місцевому рівні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Щодо створення реєстру місць поховань загиблих учасників АТО, окремих секторів військових поховань на кладовищах, пантеонів, типових надгробків, меморіальних дощок, спрощення процедури перейменування тощо. А потім запропонувати місцевим органам виконавчої влади детальні рекомендації з питань активного залучення до цієї роботи установ культури, освіти, соціальних служб та регіональних медіа", – підкреслив Олександр Сич.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, станом на 30 липня 2014 року з початку АТО на Донбасі загинуло 363 українських військовослужбовців, а ще 1 434 отримали поранення.

Читайте також: