fbpx
Політика

Порошенко доручив зняти сертифікацію ліків, яких потребують учасники АТО

Президент України Петро Порошенко доручив міністру охорони здоров’я вжити всіх необхідних заходів для забезпечення українських військових у зоні АТО лікарськими засобами і відмінити сертифікацію медикаментів, що поставляються з-за кордону. Про це він заявив на зустрічі з волонтерами, які надають підтримку та допомогу учасникам АТО, передає прес – служба глави держави.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

« Я даю тиждень на те, щоб були зняті обмеження на сертифікацію ліків,  яких зараз потребує АТО», – сказав президент, звертаючись до міністра охорони здоров’я.

Петро Порошенко переконаний, що ліки, що поставляються в Україну з-за кордону, не вимагають додаткової перевірки в Україні.

«Ці ліки вже сертифіковані в Європейському Союзі і не потребують додаткової сертифікації», – сказав він.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Також, за словами глави держави, кожен військовослужбовець, задіяний в АТО, повинен бути забезпечений індивідуальними медичними аптечками.

Читайте також: