fbpx
Політика

У Лаврова відклали консультації з Японією через нові санкції

Офіційна Москва вважає недоречним проведення російсько-японських консультацій наприкінці серпня на тлі ухвалення урядом Японії чергових санкцій щодо РФ. Таку позицію Москви у вівторок оприлюднила Марія Захарова, заступник керівника департаменту інформації і друку МЗС РФ.

Російський дипломат підтвердила інформацію, що на зазначений термін в Москві було заплановано проведення консультацій заступника міністра закордонних справ РФ Ігоря Моргулова з японським дипломатом Сінсуке Сугіямою.

"У нас були заплановані російсько-японські консультації на рівні заступників міністрів закордонних справ", – заявила Марія Захарова.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За її словами, на тлі ухвалення офіційним Токіо нової порції санкцій щодо РФ проведення такої зустрічі є недоречним. Марія Захарова пояснила, що в цьому зв’язку російсько- японські консультації були відкладені. Представниця МЗС РФ сказала, що японська сторона проінформована про таке рішення.

Як відомо, Японія і Російська Федерація з серпня минулого року проводили консультації з проблеми мирного договору. Такі консультації проходили на рівні заступників міністрів закордонних справ. Додамо, що останній раунд таких переговорів відбувся 31 січня 2014 року. Основним питанням під час обговорення мирного договору як і раніше залишається врегулювання територіального спору щодо належності Південних Курил. Дане питання не врегульоване з Токіо ще з часів закінчення Другої світової війни.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Раніше уряд Японії посилив санкції щодо РФ. Зокрема, японська сторона включила в список санкцій 40 фізичних осіб та дві компанії. Як відомо, до цього японський уряд узгодив введення нових санкцій проти Росії у зв’язку із загостренням ситуації в Україні.

Читайте також: