fbpx
Право

Законопроект «Про люстрацію» розглянуть на майбутньому пленарному тижні – Сергій Соболєв

  Фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" у Верховній Раді України висловлюються за негайне прийняття українським парламентом закону "Про люстрацію".

"Цей закон буде фінальною крапкою для того, щоб ні в органах судової влади, ні в органах прокуратури, ні в органах місцевого самоврядування, ні в органах державної системи керування не було б (таких, що заплямували свою репутацію – ІФ) осіб… Наша фракція без сумніву підтримає цей законопроект", – заявив лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на прес-конференції у вівторок у Києві.

Лідер фракції підкреслив, що "це першочерговий закон, без прийняття якого цей парламент не може піти". Він зазначив, що даний законопроект Верховна Рада повинна розглянути на майбутньому пленарному тижні, який триватиме з 12 до 15 серпня.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За словами С.Соболєва, для люстрації депутатського корпусу необхідно також прийняти закон "Про десепаратізацію", який не дозволить людям з сумнівним минулим брати участь у виборах.

За словами мера Києва Віталія Кличка, який до обрання його мером столиці очолював парламентську фракцію "УДАР", ця фракція також підтримає даний законопроект. "Люстрація повинна пройти на всіх рівнях влади", – підкреслив В. Кличко.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Народний депутат фракції "Свобода" Олег Осуховський також зазначив, що "Свобода" постійно висловлюється за проведення люстрації і готова підтримати даний законопроект.

Міністр юстиції України Павло Петренко підкреслив, що розгляд і прийняття закону "Про люстрацію" "буде тестом для депутатів і показником для виборців". "Якщо цей парламент не знайде в собі політичної волі прийняти цей закон, то він буде прийнятий новим складом Верховної Ради", – сказав глава відомства.

Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: