Бригинець закликає заборонити в’їзд в Україну не тільки російським діячам культури, а й політикам

  Як зазначив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, коли він жорстко і публічно виступає проти Путіна, то віддає собі звіт, що згодом йому можуть заборонити в’їзд до Росії, що, власне, і сталося.

«Я відділяю Путіна від Росії і не хочу бачити його, але із задоволенням відвідав би, деякі відомі російські пам’ятники культури. Але що поробиш?», – написав він у Facebook.

За словами депутата, те ж саме стосується і 500 російських діячів культури, які підтримали Путіна в питанні анексії Криму. Олександр Бригинець нагадав, що вони зробили це публічно, підписавши відповідну заяву, і повинні були передбачити, що Україні це не сподобається. Тому, як зазначив Олександр Бригинець, немає ніякої несподіванки в тому, що Україна тепер може заборонити їм в’їзд на свою територію.

У той же час український політик допускає, що серед підписантів є і люди, які скоїли дурість.

Related Post

«Допускаю, що вони не розраховували на такі наслідки. Упевнений, що якщо вони публічно відкличуть свій підпис під зверненням на підтримку анексії, під яким нагадаю, серед підписантів є й такі, хто був мертвий на момент анексії Криму, то Україна не обмежуватиме їх у праві в’їжджати в Україну», – сказав Олександр Бригинець.

При цьому він додав, що вважає заборону на в’їзд в Україну російським діячем культури неповною без відповідної заборони щодо російських політиків, які не тільки висловилися на підтримку окупації Криму, а й дозволили Путіну ввести війська своїм голосуванням.

«Нагадаю, що я також звертався до СБУ з проханням визнати персонами нон-грата російських парламентаріїв, які голосували за дозвіл введення російських військ на територію України. На жаль, не всі з цих депутатів і сенаторів на даний момент визнані персонами нон-грата», – підсумував Олександр Бригинець.

Leave a Comment