fbpx
Політика

Бригинець закликає заборонити в’їзд в Україну не тільки російським діячам культури, а й політикам

  Як зазначив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, коли він жорстко і публічно виступає проти Путіна, то віддає собі звіт, що згодом йому можуть заборонити в’їзд до Росії, що, власне, і сталося.

«Я відділяю Путіна від Росії і не хочу бачити його, але із задоволенням відвідав би, деякі відомі російські пам’ятники культури. Але що поробиш?», – написав він у Facebook.

За словами депутата, те ж саме стосується і 500 російських діячів культури, які підтримали Путіна в питанні анексії Криму. Олександр Бригинець нагадав, що вони зробили це публічно, підписавши відповідну заяву, і повинні були передбачити, що Україні це не сподобається. Тому, як зазначив Олександр Бригинець, немає ніякої несподіванки в тому, що Україна тепер може заборонити їм в’їзд на свою територію.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У той же час український політик допускає, що серед підписантів є і люди, які скоїли дурість.

«Допускаю, що вони не розраховували на такі наслідки. Упевнений, що якщо вони публічно відкличуть свій підпис під зверненням на підтримку анексії, під яким нагадаю, серед підписантів є й такі, хто був мертвий на момент анексії Криму, то Україна не обмежуватиме їх у праві в’їжджати в Україну», – сказав Олександр Бригинець.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

При цьому він додав, що вважає заборону на в’їзд в Україну російським діячем культури неповною без відповідної заборони щодо російських політиків, які не тільки висловилися на підтримку окупації Криму, а й дозволили Путіну ввести війська своїм голосуванням.

«Нагадаю, що я також звертався до СБУ з проханням визнати персонами нон-грата російських парламентаріїв, які голосували за дозвіл введення російських військ на територію України. На жаль, не всі з цих депутатів і сенаторів на даний момент визнані персонами нон-грата», – підсумував Олександр Бригинець.

Читайте також: