ЄС і G7 готові підсилити санкції проти РФ

Лідери країн-членів «Великої сімки», а також президенти Європейської ради та Європейської комісії виступили із спільною заявою. У своїй заяві політики попередили Російську Федерацію про свій намір посилити санкції в тому випадку, якщо політика Кремля щодо підтримки терористів в Україні так і не зміниться. Спільну заяву оприлюднили на офіційному сайті ЄС.

Варто відзначити, що іноземні політики не уточнили можливі строки щодо введення нових санкцій. Однак вони кажуть, що на сьогоднішній день відкритими залишаються обидва варіанти – скасування нині чинних або введення нових заходів впливу.

Додамо, що раніше про можливість посилення санкцій щодо РФ заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Related Post

«Ми закликаємо Російську Федерацію використовувати вплив на групи терористів і забезпечити ефективний контроль за кордоном, включаючи механізми спостереження ОБСЄ. У РФ як і раніше є можливість вибрати шлях деескалації, який дозволить зняти санкції. Якщо РФ цього не зробить, то ми готові збільшити ціну, яку заплатить Кремль за свої ворожі дії», – сказано у зверненні політиків.

Крім того, в заяві керівників країн «Великої сімки» та Євросоюзу сказано, що підставою для введення третього пакета стали дії Кремля і підконтрольних йому терористів після катастрофи пасажирського авіалайнера «Малайзійських авіаліній».

 «У Росії все ще можуть вибрати шлях деескалації. Якщо вони цього не зроблять, то G7 готова підвищити ціну дій Російської Федерації», – запевнили політики.

Раніше повідомлялося, що між  Меркель і Путіним існують таємні домовленості. Передбачається, що світова спільнота визнає анексію Російською Федерацією Криму. У відповідь на це Кремль повинен припинити фінансову та військову підтримку терористів на Донбасі.

Leave a Comment