Яценюк доручив перевірити якість бензину на АЗС

Фахівці констатують: в Україні існує дві загрози, які впливають на якість бензину – це ухилення від оподаткування та соціальна загроза. Тобто, часто українці заливають у машини низькосортний бензин, який шкодить авто і виводить його з ладу. У зв’язку з цим прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Державній фіскальній службі невідкладно перевірити якість бензину на українських АЗС. Свою вимогу він озвучив на нараді з прав споживачів.

«Є велике прохання, поки ми з вами говоримо, терміново відправити групи сьогодні на всі основні заправки для відбору проб. Саме сьогодні, тому що за завтра вже поміняють. Прошу ДФС допомогти органу із захисту прав споживачів з’ясувати якість бензину на всіх основних операторах», – заявив Арсеній Яценюк.

Related Post

При цьому він зазначив, що сьогодні проби бензину будуть взяті на заправках Києва та Київської області. А протягом двох тижнів необхідно буде провести аналогічну перевірку у всій Україні. У Державній фіскальній службі констатували, що часто оператори виявляються недобросовісними і змішують бензин.

«Спостерігаємо, що навіть великі гравці на ринку з відомими іменами займаються змішуванням. Якість тих нафтопродуктів, які продаються, не відповідає будь-яким стандартам», – відзначили в ДФС.

Leave a Comment