fbpx
Політика

Яценюк: Меркель завжди права

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає політику Європейського союзу і, зокрема, канцлера Німеччини Ангели Меркель, щодо Російської Федерації занадто стриманою. Таку думку він висловив під час брифінгу у Києві 31 липня. Глава уряду підкреслив, що повністю довіряє європейським і американським партнерам України. Але в той же час він вважає, що ЄС не готовий боротися за збереження спільних з Україною цінностей.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Меркель завжди права. Це – перший параграф. Якщо вона неправа – дивись пункт перший. Чесно кажучи, я не вірю ні в які секретні домовленості», – сказав Арсеній Яценюк, коментуючи інформацію, що з’явилася напередодні, про те, що Ангела Меркель і Володимир Путін проводять таємні переговори з врегулювання ситуації в Україні.

Водночас російську агресію прем’єр розцінює як глобальну проблему.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Це виклик для всього міжнародного співтовариства. Росія постійно порушує міжнародне законодавство. Це країна з агресивним стилем. Вони хочуть змінити кордони, які були встановлені після Другої світової війни… Ми будемо робити все можливе, щоб захистити право і порядок. Порядку повинні дотримуватися всі, в тому числі і Путін», – вважає Арсеній Яценюк.

Читайте також: