fbpx
Політика

Томенко назвав умови, за яких ВРУ підтримає бюджетні зміни Кабміну

 Народний депутат України, радник президента України Микола Томенко заявив, що пропоновані урядом зміни до Державного бюджету будуть прийняті на засіданні парламенту 31 липня, якщо будуть введені реальні податки для олігархів, а не простих громадян.

 Торкаючись цього питання, Микола Томенко вказав на непрофесійну роботу чиновників з уряду. Зокрема, як він зазначив, було багато непродуманих ідей в цих змінах, які, до того ж, не були пояснені і представлені не тільки депутатам, а й місцевому самоврядуванню, профспілковим організаціям та іншим.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 За його словами, уряд як і в попередні місяці вирішив піти простим шляхом: щоб депутати, не читаючи, голосували за чергову ініціативу Кабміну.

  «Ми всі – за українську армію і проти агресії Росії, але не за рахунок виключно простих громадян», – сказав він.

 «Якщо ідея так званого військового податку буде перетворена у військовий податок насамперед для багатих, а не простих громадян, і вся структура змін до бюджету буде пройнята ідеєю оподаткування, скажімо, бізнесу Ахметова, Фірташа, а також так званих «пільгових» галузей виробництва, контрольованих олігархами, то тоді точно такі зміни до бюджету будуть підтримані парламентом», – підсумував Микола Томенко.

Читайте також: