fbpx
Економіка

ЄБРР готовий надати Києву 16 млн євро на нову систему освітлення та тролейбуси

У Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) готові надати колегам з Києва кредит у розмірі близько 16 мільйонів євро. Очікується, що вказані кошти столична влада витратять на енергоефективну систему освітлення і 80 нових тролейбусів. Про співпрацю з владою Києва розповів керівник ЄБРР в Україні Шевки Аджунер в ході зустрічі з Ігорем Никоновим, першим заступником голови Київської міської державної адміністрації. Слова Шевки Аджунера передає прес-служба КМДА.

Варто відзначити, що влада Києва закупить нову партію тролейбусів з 80-ти одиниць рухомого складу вже цього року. У прес-службі КМДА повідомили, що на зустрічі обидві сторони розглянули питання щодо впровадження нової енергоефективної системи для вуличного освітлення. Даним проектом передбачається заміна 40 тисяч вуличних світильників на світлодіодні джерела. Додамо, що встановлення такого обладнання забезпечить на вулицях Києва набагато краще освітлення. Крім того, нове обладнання суттєво зменшить рівень енергоспоживання (до 70 %).

На зустрічі Ігор Ніконов запевнив колег з ЄБРР у готовності Києва до подальшої співпраці з банком. Також Ігор Ніконов підкреслив необхідність прискорення реалізації всіх проектів.

«Кредитні відносини між Києвом і ЄБРР в обсязі 115 мільйонів євро почалися ще в 2007 році, але виконання ряду спільних програм було припинено. Сьогодні йдеться про відновлення повноцінної співпраці української столиці з Європейським банком реконструкції та розвитку», – підсумував перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, що раніше мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні.

Читайте також: