Яценюк збирається посадити нардепів і членів Кабміну на «голий» оклад

Складна економічно-політична ситуація в Україні вимагає від Кабміну впровадження так званих непопулярних реформ. Так, в країні вже зросли ціни на газ, воду та електроенергію, урізані соціальні програми. Далі уряд просить Верховну Раду підтримати ініціативу введення військового податку. Також Кабмін планував заощадити бюджетні кошти за рахунок відправки чиновників у неоплачувані відпустки. Природно, відняти у народу – простіше простого. А ось чим готові пожертвувати високопоставлені особи – викликає велике питання. Але на сьогоднішньому брифінгу прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав на нього відповідь.

Глава уряду закликав Верховну Раду внести зміни до держбюджету на 2014 рік, провалені на минулому засіданні парламенту. Не дивно, що цей документ не знайшов підтримки у сесійній залі, адже деякі пункти зачіпали особисті інтереси політиків. Так, Арсеній Яценюк повідомив, що збалансувати бюджет і зменшити витрати планується за рахунок нардепів і членів Кабміну – всі вони будуть сидіти на голому окладі. Це мінус 400 мільйонів гривень по центральних органах виконавчої влади, – прикинув прем’єр.

Також уряд пропонує скоротити витрати на утримання всіх контролюючих органів та інспекцій на 70 %. Арсеній Яценюк зазначив, що зараз в Україні близько восьми десятків різного роду інспекцій, контролюючих інстанцій, установ, які в основі своїй гроші збирають тільки собі в кишеню, а не для Державного бюджету, і точно ніяким позитивним чином не впливають на розвиток української економіки.

Related Post

«Уряд пропонує заборонити проведення всіх видів перевірок, крім Державної фіскальної служби і тих перевірок, які вимагають безпосередньо персонального рішення уряду», – зазначив глава Кабміну. ​​

Для простих громадян теж є хороші новини: уряд знайшов можливість не зменшувати соціальні видатки, «не скорочувати фактичний розмір заробітних плат, не відправляти всіх в неоплачувані відпустки, а залишити рівень соціального забезпечення, який був».

Leave a Comment