fbpx
Політика

Головний дипломат Німеччини підтримав введення секторальних санкцій проти РФ

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер висловився на підтримку секторальних санкцій проти Російської Федерації. Німецький міністр сказав, що в цьому питанні враховував останні події на сході України.

«Поведінка Росії не залишає країнам Євросоюзу іншого вибору», – Франк- Вальтер Штайнмайер.

Глава МЗС Німеччини запевнив, що в Берліні залишаться вірні своєму нинішньому курсу, за яким передбачаються спільно прийняті і добре продумані загальноєвропейські заходи. Такі заходи націлені на підвищення тиску, пояснив Штайнмайер.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як зазначив міністр, в Кремлі «через свою позицію вже нашкодили своїй економіці». Секторальні санкції Єврокомісії лише погіршать становище економіки РФ.

За деякими даними, підготовлений пакет економічних санкцій проти РФ включає тимчасові обмеження на надання окремих видів банківських і фінансових послуг, укладення нових контрактів у сфері ОПК і продажу техніки подвійного призначення, заборона на продаж високотехнологічного обладнання і надання нових технологій для енергетичного сектора.

Читайте також: