«Білий дім повинен сформувати всесвітню коаліцію на підтримку України», – Порошенко

На Заході повинні почати більше думати про те, що сталося в Україні. Сполучені Штати повинні узяти на себе ініціативу в цьому питанні. Таку думку висловив президент України Петро Порошенко у статті для агентства The Washington Post.

У співпраці з Європейським союзом офіційний Вашингтон в змозі сформувати всесвітню коаліцію держав для підтримки України. Така коаліція послужить для того, щоб бойовики не зуміли завдати нового удару.

«Дуже важливо, щоб Сполучені Штати Америки ввели жорсткіші санкції у відповідь на агресію Російської Федерації в моїй країні», – заявив Петро Порошенко.

Як підкреслив глава держави, керівництво США має розглянути питання з введенням санкцій, які ще жорсткіше і ширше торкнуться російськоъ економіки. Євросоюз повинен наслідувати приклад Вашингтона, самостійно ввівши галузеві санкції.

Related Post

«На додаток до широких санкцій, сьогодні Україна потребує постачання допомоги, яка допоможе мінімізувати конфлікт, патрулюючи наші кордони», – міркує президент.

На думку Порошенка, на сьогоднішній день Україна може використовувати допомогу і лідерство США в зусиллях щодо обмеження корупції. Допомогу США можна направити на відродження фінансових інститутів, реформування енергетичної політики і лібералізацію сільськогосподарського сектора.

Після цього Петро Порошенко висловив упевненість, що постачання блакитного палива з США зменшили б енергетичну залежність України від Москви.

«Зараз настав такий час, щоб все міжнародне співтовариство стояло з Україною. Щоб зупинити РФ, світова спільнота повинна діяти спільно», – підсумував президент.

Раніше повідомлялося, що США збираються ввести нові санкції проти Росії вже наступного тижня.

Leave a Comment