fbpx
Політика

“УДАР” і “Свобода” не мають наміру голосувати за зміни до бюджету-2014

    Фракції "Свобода" і "УДАР" не голосуватимуть за зміни до державного бюджету на 2014 рік, запропоновані Кабінетом міністрів. Як передає кореспондент УНІАН, народний депутат від «Свободи» Олександр Мирний у коментарі журналістам наголосив, що фракція не голосуватиме за той проект закону, який запропонований урядом. Він зазначив, що потрібні консультації з урядом з цього питання.

 Народний депутат від «УДАРу» Валерій Карпунцов також сказав, що його фракція не голосуватиме за цей проект змін до бюджету. «У фракції партії «УДАР» є перелік питань, які потрібно виправити в цьому проекті для того, щоб фракція проголосувала», – зазначив депутат.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Як можна забрати у працівників бюджетної сфери – у лікарів, вчителів гроші, дозволити цих людей звільняти просто так», – заявив він.

 За його словами, «не потрібно людей по собі міряти, а потрібно зрозуміти, за які гроші вони повинні вести дітей до школи, дитсадок». Карпунцов підкреслив, що всі розуміють, що необхідна економія коштів і необхідно затягнути паски, але "є такі, хто затягне і задушать".

 Як повідомляв УНІАН, раніше в уряді заявляли, що дефіцит держбюджету на 2014 рік на даний момент становить 14,5 млрд грн., і Кабмін має намір провести секвестр бюджету. Зокрема, запропоновано скоротити витрати на держапарат і збільшити витрати резервного фонду на 16,9 млрд грн для зміцнення обороноздатності країни і забезпечення відновлення зруйнованої інфраструктури в Донецькій і Луганській областях. За основу нового бюджету буде використаний більш песимістичний прогноз, зокрема, падіння ВВП на 6-6,5 % при інфляції близько 19 %.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 23 липня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що має намір у четвер, 24 липня, представити народним депутатам проект змін до державного бюджету України, підготовлений урядом.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: