fbpx
Політика

Україна направила ноту Росії про порушення міжнародної конвенції по боротьбі з тероризмом і зажадала офіційної відповіді, – Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив МВС спільно з СБУ та ГПУ створити спеціальну слідчу комісію з розслідування причетності громадян (як народних депутатів України, так і будь-яких посадових і фізичних осіб) і компаній до фінансування тероризму та сепаратизму в Україні. Про це глава уряду заявив на засіданні Кабміну в середу, 23 липня. Очолить комісію міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

При цьому Арсеній Яценюк додав, що комісія повинна невідкладно розпочати роботу з притягнення винних до кримінальної відповідальності. У той же час українська сторона впевнена в порушенні міжнародної конвенції по боротьбі з тероризмом з боку Російської Федерації. У зв’язку з цим Україна направила офіційну ноту Росії і зажадала офіційної відповіді на неї.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Арсеній Яценюк підкреслив що Україна не сумнівається в підтримці російською стороною терористів на сході України, зокрема, фінансуванні бойовиків і постачання їм зброї.

Читайте також: