fbpx
Політика

З проведенням мобілізації, ротації військових підрозділів на передовій не буде, – Гелетей

     Збройні Сили роблять максимум, аби взяти Донецьк та Луганськ. Із проведенням третьої хвилі мобілізації, ротації військових підрозділів на передовій не буде. Про це на брифінгу повідомив міністр оборони України Валерій Гелетей, передає УНН.

 "Із проведенням третьої хвилі мобілізації, ротації військових підрозділів на передовій не буде, оскільки є небезпека втратити ті позиції, які зайняті на сьогодні", – сказав він.

 За його словами, наступ Збройних Сил міг бути значно успішнішим, якби не підтримка сепаратистів Росією. Останнім часом окрім постачання важкого озброєння та техніки з території цієї країни ведеться обстріл наших підрозділів, дислокованих неподалік кордону. "Нині у цьому ні в кого не має бути сумнівів, адже ми маємо беззаперечні свідчення. Це, зокрема, космічні знімки, на яких чітко видно позиції “Градів”, місця розміщення бойових обслуг, плями спаленої землі від бойового застосування озброєння на російській території. Росія підтримує терористів і таким чином сама стає напівтерористичною державою", – повідомив Валерій Гелетей.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Він також повідомив, що ЗСУ не застосовують авіацію та артилерію по містах, а лише по околицях, де виявляють скупчення терористів. "Терористи ховають свою бронетехніку на територіях лікарень та інших мирних об’єктів. Тобто воюють без жодних правил. В окремих випадках по бандитах наносяться точкові удари. Важливо, що в сил АТО з’являється все більше прибічників з боку місцевих мешканців. Патріоти інформують підрозділи Збройних Сил про місця скупчення бандформувань, по яких наносяться удари", – зазначив міністр оборони.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Джерело: УНН

Читайте також: