fbpx
Політика

Профільний комітет ВР очікує від Порошенка внесення УА на ратифікацію до 12 серпня

Профільний комітет Верховної Ради з питань євроінтеграції рекомендував президенту України Петру Порошенку внести на ратифікацію до парламенту Угоду про асоціацію з Європейським союзом не пізніше 12 серпня поточного року. Про це повідомив голова комітету Григорій Немиря, передає РБК-Україна. За словами парламентарія, проект постанови про ратифікацію УА з ЄС був внесений до порядку денного сьогодні вранці.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У той же час заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий пояснив, що Петро Порошенко не поспішає вносити до Верховної Ради проект постанови про ратифікацію УА, оскільки побоюється фінансових втрат від сплати ввізного мита.

«На терезах сьогодні з одного боку вимога негайної ратифікації, а з іншого півмільярда гривень, які ми втрачаємо, якщо угода буде негайно ратифікована. Цих півмільярда гривень може піти на армію, якый кошти зараз дуже потрібні», – зазначив Валерій Чалий.

Читайте також: