fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У МВС України повідомили про відкриття кримінальних справ щодо громадян РФ Шойгу і Малофєєва

   Головне слідче управляння МВС України відкрило кримінальні провадження щодо міністра оборони РФ С.Шойгу та бізнесмена К.Малофєєва за сприяння терористам, котрі діють в Україні. Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков, передає УНН.

 "Сприяння бандитам карається! До біса делікатність. Треба називати речі своїми іменами – організатори військової допомоги бандитам, спонсори терористів в Україні – злочинці. Цей факт має намір довести слідство. Ніякої делікатності – тільки воля українського народу, невідворотна відплата і закон!

 Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо громадян Російської Федерації Шойгу С.К. і Малофєєва К.В. за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27, ч.5 ст. 260 Кримінального Кодексу України.

 Інформацію про порушення кримінального провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12014000000000290.

 В результаті перевірки, проведеної УБОЗ МВСУ, встановлено, що в період з березня 2014 року по даний час за підтримки службових осіб Міністерства оборони Російської Федерації, яке очолює Шойгу С.К., сформовані незаконні озброєні групи, які діють на території Донецької та Луганської областей України.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Незаконні збройні формування, які перебувають під командуванням громадян РФ, здійснюють системні розбійні напади на органи державної влади, підрозділи Збройних сил і Національної гвардії України, підприємства, організації, що призвело до численних людських жертв, руйнувань і інших тяжких наслідків.

 Слідством встановлено, що до скоєння цих діянь можуть бути причетні особи: Шойгу Сергій Кужугетович, 1955 р.н., громадянин РФ, міністр оборони РФ, який організував участь невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч . 5 ст. 260 КК України). Малофєєв Костянтин Валерійович, 1974 р.н., громадянин РФ, підприємець, який підозрюється в посібництві (фінансуванні) участі невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України).

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 В даний час Головне слідче управління МВС України вживає заходи, передбачені Українським законодавством, для залучення громадян Шойгу С.Г. і Малофєєвв К.В. до участі в слідчих діях. У разі неявки вказаних осіб, слідство буде змушене вжити заходів для примусового приводу до місця виклику. Стосовно вказаних осіб судом може бути обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а самі вони оголошені в розшук", – зазначив А. Аваков.

 Джерело: УНН

Читайте також: