fbpx
Новини Євромайдана

На Майдані Незалежності в Києві відбулася бійка

У центрі Києва між сотнями самооборони сталася бійка через пропозиції переформатувати Майдан.

 На Майдані Незалежності сьогодні між другою сотнею самооборони і представниками інших сотень сталася бійка через пропозиції перших переформатувати Майдан.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами очевидців, представник другої сотні зі сцени зачитав документ про переформатування Майдану, підписаний уповноваженими представниками сотень. Під час зачитування списку тих, хто підписали документ, між представниками сотень самооборони виник конфлікт.

За словами людей, що займають Майдан, документ є приводом для того, щоб вигнати їх з центральної частини Києва. Разом з тим, вони вважають що документ – фальшивка, його не підписували деякі люди, які там вказані. У ході бійки невідомим був проведений попереджувальний постріл у небо з пістолета.

Документом передбачалося розібрати барикади, із залученням криміналістів, для виключення втрати речових доказів подій 20 лютого, прибрати все сміття на Майдані, замінити старі намети новими, розповів кореспонденту УНІАН представник другої сотні. За його словами, також документ передбачав створення на території Майдану громадянської приймальні і пункту прийому допомоги військовим у зоні АТО.

Як повідомляв УНІАН, 9 липня генеральний прокурор Віталій Ярема доручив керівництву МВС та СБУ вжити заходів щодо звільнення центральної частини Києва, а також 19 приміщень, що перебувають у власності держави, від осіб, які «ототожнюють себе з учасниками Революції гідності та майданівцями».

Джерело: УНІАН

Читайте також: