fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи в соцмережах повідомляють про своє положення

 Терористи в соцмережах визнають «абсолютну перевагу» української армії на даний момент. Про це пишуть у соціальних мережах ВКонтакте в «Групі підтримки Новоросії і прихильників Стрєлкова».

Так, в повідомленні одного з учасників групи, Олександра Жучковського (від 19.07.2014г. ) говориться: «Положення, звичайно, не з кращих. Повільно, але вірно оточують. Відрізають від Луганська, від кордону, від Росії, від постачання. Захоплюють блокпости між Луганськом і Донецьком – розвідка не встигає доповідати, і на переїздах замість своїх вже зустрічає вогнем противник».

Автор даного повідомлення визнає, що «відступ українців змінився стрімким наступом». Звертаючись до «головнокомандувача» терористів Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Жучковський пише: «Це не паніка, не "сумує Ігор Іванович", а реальний стан речей, констатація очевидного факту повної, а десь абсолютної переваги противника. Допоможи нам, Господи».

Як повідомляв УНІАН, РФ в березні 2014 року, в порушення всіх міжнародних договорів, анексувала український Крим і продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України, направляючи туди озброєних терористів. Влада РФ надає військову, матеріально-технічну, економічну і фінансову підтримку терористичним організаціям «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка».

З 15 квітня в регіоні почалася антитерористична операція. 5-6 липня українські силовики звільнили від терористів міста Слов’янськ, Краматорськ, Красний Лиман і ряд інших населених пунктів і бойовики передислокувалися в Луганськ і Донецьк. Вони обстрілюють житлові квартали, аеропорт, руйнують об’єкти інфраструктури. Увечері 18 липня міністр оборони генерал-полковник Валерій Гелетей доповів президенту України Петру Порошенку про те, що Збройні сили взяли під контроль південно-східну частину міста Луганська і розблокували луганський аеропорт. 19 липня в Міноборони повідомили, що українські військові закріпилися на найбільш вирішальних позиціях на південно-східних околицях Луганська.

Джерело: УНІАН

Читайте також: