fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи вивозять уламки збитого малайзійського літака в невідомому напрямку, – Костянтин Батозський

 Терористи «Донецькоїй народної республіки» приступили до вивозу уламків збитого літака Boeing-777 в невідомому напрямку. Про це на своїй сторінці в Facebook (близько 11:15) повідомив радник голови Донецької обласної державної адміністрації Костянтин Батозський.

«Вранці бойовики підігнали до місця падіння малайзійського лайнера важкі крани і вантажівки і приступили до евакуації уламків літака в невідомому напрямку», – написав він. Також Батозський повідомив: «За ніч терористи перевезли з місця катастрофи 37 тіл загиблих в Донецьке обласне бюро судово-медичної експертизи (проспект Ілліча, 14, територія лікарні Калініна). Лікарі працюють під контролем озброєних людей в масках, які оточили будівлю».

«Я не знаю, як класифікувати ці дії. Я не знаю, чи є в КК стаття за крадіжку останків людських тіл. Я не знаю, чи є у терористів хоч трохи розуму, співчуття і людяності. Прошу всіх по можливості перешкодити цьому злочину», – написав радник губернатора.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня близько 17:00 за київським часом авіалайнер «Боїнг-777» компанії Malaysia Airlines був збитий російськими бойовиками імовірно з використанням установки зенітно -ракетного комплексу «Бук». За інформацією авіакомпанії, на борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

В уряді України заявили, що терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази причетності до збитого в Донецькій області літака «Малайзійських авіаліній». Як заявили в Кабміні, керовані Росією терористи не дають можливості компетентним органам України почати розслідування і відмовляються допустити міжнародну спільноту та представників іноземних урядів на місце падіння літака. Уряд України поінформувало всі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації.

Джерело: УНІАН

Читайте також: