fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Обами розуміють, що Україна не могла збити «Боїнг-777»

В Адміністрації президента Сполучених Штатів Америки вважають, що українська сторона не мала ні можливості, ні мотивації збити пасажирський лайнер «Боїнг- 777». Відзначимо, що 17 липня лайнер зазнав аварії над Донбасом. Про це в інтерв’ю CNN заявив високопоставлений американський чиновник.

«Радіолокаційна система зафіксувала, як ракетний комплекс класу "земля -повітря" спрацював і йшов слідом за літаком перед тим, як той почав падати», – заявив чиновник.

За словами джерела, інша система виявлення зазначила тепловий відбиток в момент, коли був збитий авіалайнер. В даний момент американські експерти аналізують траєкторію ракети. Експерти з США намагаються дізнатися, звідки конкретно скоєно напад на лайнер.

В Адміністрації президента США вірять у те, що «Україна не має можливості в даному регіоні, не кажучи вже про мотивацію, збити лайнер».

Прем’єр-міністр Малайзії Наджіб Разак запевнив, що перед катастрофою літак не подавав сигналу лиха.

Нагадаємо, що раніше українська авіавлада закрила авіапростір над Донбасом. Відзначимо, що для розслідування падіння Боїнга-777 в уряді створена спеціальна комісія.

Читайте також: