fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В СБУ стверджують, що пасажирський літак збили зенітною установкою, яка прийшла з Росії

 «СБУ відкрила кримінальне слідство у справі знищення пасажирського лайнера, наслідки якого призвели до загибелі ні в чому невинних мирних жителів», – сказав Валентин Наливайченко під час прес-конференції в Києві 18 липня. Як зазначив голова служби СБУ, існують незаперечні дані, які доводять факт, що БУК-М (зенітний ракетний комплекс) надійшов на озброєння терористів і був переданий з боку Російської Федерації напередодні трагедії.

 У ході прес-конференції було продемонстровано відеозапис, який показує, як пересувається ракетний комплекс по території України. Так само була запущена звукова доріжка, де терористи ДНР обговорювали те, що БУК -М вони прийняли і будуть використовувати. Валентин Наливайченко зазначив, що терористи злякалися попадання в пасажирський літак і тепер всіма способами намагаються замести сліди. Так, наприклад, вони намагаються будь-якими шляхами передати зенітну установку назад на територію Росії.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Як зазначив пан Наливайченко, ще одним незаперечним фактом того, що зенітна установка БУК-М надійшла з боку Росії, є затримання двох громадян РФ. Спікер пояснив, що були перехоплені переговори між терористами, в яких вони обговорювали, що їм терміново потрібні люди, а точніше коригувальники вогню. Так, у одного із затриманих громадян Росії був при собі військовий квиток, в якому було зазначено, що він є якраз корегувальником вогню. Спікер додав, що на даний момент громадяни затримані і ведеться їх допит.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Наприкінці прес-конференції Наливайченко зазначив, що незабаром всі підтверджуючі аудіо і відео- записи бажаючі зможуть переглянути на сайті СБУ.

Читайте також: