fbpx
Політика

Турчинов: Якби міжнародне співтовариство надало Україні надсучасну зброю, катастрофи Боїнга-777 і смерті людей можна було уникнути

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов упевнений, що краху Боїнга -777 під Донецьком можна було б уникнути, якби західні країни дали Україні сучасну зброю. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

Олександр Турчинов зазначив, що завдяки старанням деяких західних політиків домовитися з Путіним, сприяючи «умиротворенню агресора», Росія нахабніла все більше, посилюючи військові дії проти України і кожного разу використовуючи потужніші протиповітряні ракетні системи, які можуть вражати цілі на висоті 10 тисяч метрів і більше. Але, на жаль, це не просто «цілі» – це обірвані людські життя, знищені долі.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Як тільки почалася російська агресія, я не раз звертався до міжнародного співтовариства і керівників провідних країн з проханням надати нам сучасну зброю. Сучасні засоби виявлення військових цілей і надточна зброя могли б знищити пускові установки терористів і їхніх російських кураторів в лічені дні. Вони могли б допомогти попередити падіння Боїнга, а також врятувати життя багатьох українців», – написав Олександр Турчинов.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також спікер звернувся до всього цивілізованого світу із закликом не тільки співчувати українцям, а й допомагати у військово-технічному плані, щоб нарешті поставити крапку в агресії і знищити терористів.

Читайте також: