fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Меркель вважає, що альтернатив пошуку діалогу з Путіним немає

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що альтернатив пошуку діалогу з російським президентом Володимиром Путіним не існує. Про це Ангела Меркель заявила під час сьогоднішньої прес-конференції в Берліні. Слова канцлера Німеччини передає Deutsche Welle.

«Події в Україні показали, що потрібно шукати політичне рішення. Я не бачу іншої альтернативи, крім того, щоб йти на діалог з президентом РФ Володимиром Путіним. У нашому партнерстві є деякі труднощі, які ми повинні подолати», – заявила Меркель.

Крім того, Ангела Меркель закликала Російську Федерацію сприяти політичному врегулюванню кризи в Україні. Також канцлер Німеччини заявила, що всі винні у катастрофі малазійського лайнера над Україною мають понести відповідальність. У ході прес-конференції Ангела Меркель підкреслила і важливість встановлення «негайного перемир’я в Україні».

«Необхідно якнайшвидше розпочати незалежне розслідування. Для початку розслідування необхідне припинення вогню. Дуже важливо, щоб всі винні були притягнуті до суду. Є багато ознак, які вказують на те, що цей літак був збитий», – підсумувала Меркель.

Нагадаємо, що раніше українська авіавлада закрила авіапростір над Донбасом. Відзначимо, що для розслідування падіння Боїнга-777 в уряді створена спеціальна комісія.

Читайте також: