fbpx
Політика

ЄС просить Україну ратифікувати Угоду про асоціацію в короткі терміни

У Європейській Раді оцінили нинішню ситуацію з Угодою про асоціацію з Україною. У своєму рішенні за підсумками саміту ЄС офіційний Брюссель підкреслив важливість питання ратифікації українською стороною раніше підписаної Угоди про асоціацію. Про це повідомляє агентство Deutsche Welle.

Варто відзначити, що учасники саміту Євросоюзу підтримали ідею з проведенням тристоронніх консультацій між Україною, Російською Федерацією та Євросоюзом. Очікується, що консультації пройдуть на рівні міністрів, які обговорять питання з імплементацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У рішенні Європейської Ради сказано, що офіційний Брюссель виступає за введення консультаційного механізму з метою «вивчення потенційних труднощів». Йдеться про труднощі, які можуть виникнути в ході реалізації положень Угоди про створення зони вільної торгівлі між Євросоюзом і Україною.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У Європейській Раді згадали про можливі проблемні питання з «функціонуванням зони вільної торгівлі між державами СНД». В даний момент Україна входить до складу СНД.

Нагадаємо, що створення глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом є одним з ключових пунктів в Угоді про асоціацію між Києвом і Брюсселем. Економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та ЄС була підписана наприкінці червня 2014 року.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше повідомлялося, що саміт ЄС розширив санкції проти Росії. Санкції проти Росії посилюються у зв’язку з тим, що Росією належним чином не виконуються попередні домовленості щодо деескалації ситуації і напруженості на сході України, а також через невиконання даних нею обіцянок.

Про нові санкції проти Росії розповіла і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Читайте також: