fbpx
Політика

Економіка РФ постраждає від нових санкцій – глава ВТБ

   Нові економічні санкції щодо найбільших російських компаній і банків можуть мати негативні наслідки для економіки РФ, вважає глава другого за величиною російського банку ВТБ Андрій Костін.

Президент США Барак Обама оголосив про введення Сполученими Штатами нових санкцій проти Росії, які, зокрема, включають в себе обмеження на доступ "Роснефти" "НОВАТЕКа", ВЕБа і Газпромбанку на американський ринок капіталів.

"Санкції, які застосовуються сьогодні, вже по суті означають удар по найбільших російських компаніях – лідерах своєї галузі", – сказав глава ВТБ в ефірі телеканалу "Росія 24" з Сіднея, де проходить зустріч Business 20 (B20).

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

"Негативний ефект на світову фінансову банківську систему в цілому та економічній співпраці буде завдано дуже істотний", – зазначив він.

Костін розповів, що говорив з учасниками саміту B20 про вводяться проти РФ санкції, і всі зійшлися на думці, що будь-які геополітичні конфлікти не повинні позначатися на бізнесі.

"Коли одна держава завдає серйозної шкоди діяльності фінансових інститутів іншої держави з G20, це, звичайно, речі важко сумісні. І, на наш погляд, такі випадки мають бути виключені, а в подальшому може бути створений арбітражний механізм в рамках "двадцятки", який такого роду питання повинен розбирати і приймати щодо них рішення", – заявив Костін.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За його словами, останні санкції щодо Газпромбанку і ВЕБа зачіпають інтереси мільйонів людей і корпоративних клієнтів. "Безумовно, наслідки можуть бути негативні для російської економіки", – підсумував він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: