fbpx
Економіка

Путін хоче, щоб МВФ перестав кредитувати Україну

Президент Російської Федерації Володимир Путін прокоментував співпрацю України з МВФ. На думку Путіна, в Міжнародному валютному фонді повинні призупинити цьогорічне кредитування України. Таку думку Володимира Путіна передає прес-служба Кремля.

«Я виходжу з того, що в цьому зв’язку ми зацікавлені в тому, щоб Україні зробили і економічну допомогу, в тому числі і з боку МВФ. Разом з тим, я хотів би особливо звернути увагу на це. Практика роботи МВФ така, що в фонді не надають фінансової підтримки воюючій країні», – заявив президент Росії.

Володимир Путін вважає, що у випадку з Україною МВФ має застосувати свою «антивоєнну практику». Після цього російський президент розповів, куди «воююча країна» витрачає одержувані гроші. Як правило, такі засоби «розкрадаються і направляються на бойові дії», запевняє Путін.

Російський лідер вважає, що аналогічна ситуація з грошима МВФ склалася і в Україні після отримання першого траншу. Наприклад, істотну частину ресурсів у Києві мали спрямувати на підтримку фінансового та банківського сектора країни. Як стверджує Путін, значна частина коштів МВФ була передана в «приватні банки українських олігархів».

За словами Путіна, першим ділом на сході України потрібно припинити бойові дії. Президент Росії вважає, що тільки після цього МВФ повинен видавати гроші Києву.

«Передбачалося, що частину ресурсів, які Україна отримала в рамках першого траншу, повинні направити на погашення зобов’язань держави за зовнішньоторговельними операціями, в тому числі і на погашення боргу за поставлені енергоносії з РФ», – підкреслив Путін.

Президент Росії сказав, що українська сторона не розплачувалася грошима МВФ за поставлені енергоносії.

Раніше у Яценюка запевнили, що не просили у МВФ збільшення кредиту.

Читайте також: