fbpx
Політика

РФ розчарована, що ЄС піддався на шантаж США, – заява МЗС

У Москві розчаровані рішенням Євросоюзу посилити санкції проти Росії. ЄС, як йдеться в офіційній заяві МЗС РФ, попросту піддався на шантаж американської адміністрації.

«Брюсселем, за прикладом Вашингтона, фактично використовується «логіка задзеркалля», коли у всіх гріхах звинувачуються ті, хто робить реальні зусилля щодо деескалації ситуації в Україні, а кричущі факти, включаючи безперервний потік біженців з України до Росії, обстріли російської території і інші антиросійські провокації, відверто замовчуються», – заявили в МЗС РФ.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Росія як і раніше продовжує стверджувати, що строго дотримується Женевських домовленостей і максимально сприяє припиненню вогню та запуску внутрішньоукраїнського діалогу. Тільки от всі зусилля російської сторони, впевнені в МЗС РФ, «натикалися на відвертий саботаж з боку Києва і його американських покровителів».

У зовнішньополітичному відомстві ще раз нагадали, що посилення санкцій загрожує шкодою не тільки для Росії, але і для самих країн-членів ЄС, багато з яких переживають серйозні економічні труднощі.

Читайте також: