fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Штаб АТО: Українська авіація не наносила удари по Сніжному

Авіація АТО не здійснювала вильотів і не завдавала ударів по Сніжному.

 Після атаки на український військово-транспортний літак "Ан -26", що був збитий біля кордону, жоден український літак не був піднятий в повітря через пряму загрозу знищення та до з’ясування обставин. Тому авіаудару, з використанням авіації АТО, в м. Сніжне не було. Про це УНН повідомили в штабі Антитерористичного центру.

 "Авіація АТО не завдавала авіаудару по Сніжному на Донбасі, оскільки, згідно з наказом, рейси не здійснювалися. Зараз експерти з’ясовують, з якого саме зенітного або іншого озброєння був підбитий український літак "Ан -26". Адже він летів на висоті більше 6000 метрів. Тому, якщо постріл був зроблений із землі, то значить використовувалася потужна зенітна установка типу "Бук" або "Панцир".

 А значить велика ймовірність того, що будь-який літак ЗСУ понесе реальну загрозу знищення на значній відстані і висоті. Тому, згідно з наказом, жоден літак ВСУ не піднімався в повітря", – відзначили в штабі АТЦ.

 Нагадаємо, у ЗМІ з’явилася інформація, що сьогодні вранці авіація АТО завдала удару по житлових кварталах Сніжного. В результаті є жертви серед мирного населення.

 Джерело: УНН

Читайте також: