fbpx
Політика

Петро Порошенко заручився підтримкою Іспанії, Польщі та Литви

Президент України Петро Порошенко провів телефонні розмови з прем’єр-міністрами Польщі та Іспанії, а також з президентом Литви. Стало відомо, що лідери Польщі, Іспанії та Литви запевнили Порошенка у підтримці України. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Під час телефонної розмови Петро Порошенко подякував литовському президенту Далі Грібаускайте за те, що парламент Литви одним з перших ратифікував Угоду про асоціацію Україна – ЄС. Крім того, раніше литовська сторона послідовно підтримувала всі « євроінтеграційні наміри України». Даля Грібаускайте запевнила Петра Порошенка, що позиція Литви з «українського питання» буде такою ж рішучою і в ході засідання Ради Євросоюзу 16 липня. У рамках Ради ЄС планується обговорити дії Європейського союзу з підтримки України.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Глава уряду Іспанії Маріано Рахо також запевнив Петра Порошенка в підтримці української сторони під час засідання Європейської Ради, яке прийме Брюссель. Як запевнив Маріано Рахо, зараз в Іспанії пильно стежать за розвитком ситуації в Україні. Як пояснив президент України, на сьогоднішній день ситуація на сході України залишається дуже напруженою.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Через україно-російський кордон продовжує надходити зброя і бойовики», – заявив Порошенко.

Глава уряду Польщі Дональд Туск також підтримав позицію президента України щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Дуже важливо, що у Вас є репутація президента миру, який одночасно з цим рішуче налаштований на захист територіальної цілісності і суверенітету України», – заявив Туск.

Варто відзначити, що раніше іноземним дипломатам надали докази підтримки терористів Російською Федерацією.

Читайте також: