Путін несе загрозу всьому світу – Анатолій Гриценко

  Світ повинен якнайскоріше усвідомити загрозу і створити антипутінську коаліцію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Житомирі заявив народний депутат України, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, коментуючи заклик президента Російської федерації Володимира Путіна до країн БРІКС ( Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР) спільно протистояти нападкам США на країни, незгодні з зовнішньою політикою США та їхніх союзників. За словами Гриценка, Путін готувався до війни з Україною п’ять з половиною років.

«Спочатку він (Путін – ред.) захопив дві республіки в складі Грузії, подивився, як на це реагуватиме світ – світ зреагував для нього прогнозовано: формально ніхто не визнав ті дві республіки в складі Росії, але про них вже забули. Де-факто вони російські", – зазначив депутат. "Потім він пішов на Україну", – сказав Гриценко. Однак, на думку екс-міністра, Україна – не остання зупинка Путіна в його стратегії.

«Так само, як і в Україні – буде дестабілізувати ситуацію в Румунії, Молдові, те ж саме – проти країн Балтії. Він на цьому не зупиниться», – сказав депутат. Гриценко переконаний, що Путін хоче, щоб ні одне важливе питання в світі не виріувалося без позиції Росії.

Related Post

Саме тому, на думку депутата, міжнародне співтовариство має якнайскоріше зрозуміти ці плани Путіна і вжити заходів для своєї безпеки.

«Як тільки це усвідомлюють у світі, тоді там дії будуть абсолютно іншими – і тоді не Путін буде збирати країни БРІКС, а тоді буде створюватися антипутинська коаліція, як колись створювалася антигітлерівська коаліція. І тоді треба буде працювати спільно Америці, Європі, Китаю, Японії та іншим державам, усвідомлюючи, що Путін – це фашист третього тисячоліття, який несе загрозу не тільки нам, українцям, а всьому світу. Зараз такого усвідомлення ще немає», – зазначив Гриценко.

Як повідомлялося раніше, президент Росії Володимир Путін закликав країни БРІКС спільно протистояти нападкам США на країни, які не згодні із зовнішньою політикою США та їхніх союзників.

За матеріалами: УНІАН

Leave a Comment